OVER MIJ

Mijn naam is Job Berns, geboren in Nijmegen en opgegroeid in het  Limburgse plaatsje Milsbeek.

Een veelgehoord cliché onder fotografen is “fotografie is mijn passie”, en ja, ook dit is op mij van toepassing. Wel ben ik er wat later aan begonnen om er ook daadwerkelijk professioneel iets mee te gaan doen. Wat begon met wat plaatjes van landschappen en architectuur, groeide uit naar portret- en huwelijksfotografie. 

Omdat ik graag mijn kennis en ervaring wilde verbreden, heb ik diverse cursussen gevolgd, heb ik mee gekeken met collega-fotografen en voornamelijk veel geoefend in de praktijk. 

Zoals voor bijna elke fotograaf is het een droom om de foto’s te mogen maken op een huwelijk. Een huwelijk bijwonen is altijd bijzonder, zowel als gast maar zeker ook als fotograaf.

Van mezelf ben ik erg perfectionistisch. Ik eis dan ook het maximale van mezelf. Of dit nou een eenvoudig portret is of het maken van een trouwreportage, ik zal er helemaal voor gaan.

Mijn specialiteiten komen vooral bij huwelijken goed tot zijn recht. Ik probeer altijd twee stappen vooruit te denken en sta daardoor altijd op het juiste moment op de juiste plek. Ik kijk ook altijd veel om me heen. Momenten als de moeder van de bruid die een traantje wegpinkt of een bruidsmeisje dat ongeduldig door het zaaltje rent, worden door mij niet overgeslagen.

Dit was FotoJob in het kort. Kijk nog rustig even rond op mijn website en wie weet spreken wel elkaar snel!

❝ Ik zie het nog steeds als een grote eer om fotograaf te mogen zijn
op de mooiste dag van iemands leven ❞